Muzej
suvremene umjetnosti

msu

Opće informacije:

Muzej suvremene umjetnosti

Avenija Dubrovnik 17

T: 01 6052 700

www.msu.hr

O muzeju

Muzej suvremene umjetnosti najdojmljiviji je i najveći muzejski izložbeni prostor za modernu i suvremenu umjetnost u ovom dijelu Europe koji u fundusu ima više od 12.000 djela domaćih i inozemnih umjetnika. Djela su sakupljana više od pola stoljeća – od osnutka Muzeja 1954. godine – i pokrivaju razdoblje od sredine dvadesetog stoljeća do naših dana, a rađena su u različitim medijima – slikarstvo, kiparstvo, crtež, grafika, fotografija, video, film, instalacije, internet art…

Muzej prezentira svoje zbirke u stalnom postavu na 3500 četvornih metara, a u prostoru za povremene izložbe na 1500 četvornih metara prezentiramo tematske i retrospektivne izložbe najznačajnijih autora i pojava na hrvatskoj i međunarodnoj suvremenoj sceni.

Muzej djeluje od 2009. godine u novoj zgradi koja nam omogućava odvijanje različitih multimedijskih događanja. Tako smo postali centar ne samo vizualnih umjetnosti nego i glazbe, plesa i kazališta.

Ističemo i našu posebnost, a to je 90 metara dugačak LED ekran na kojem projiciramo umjetničke video radove i komuniciramo s prolaznicima, šetačima, vozačima, a ne samo muzejskom publikom.

Muzej također organizira veliki broj edukativnih programa – stručna vodstva, likovne radionice, predavanja, okrugli stolovi i sl.