ZOO
Zagreb

zoo

Opće informacije:

Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba

Maksimirski perivoj bb

T: 01 2302 198

www.zoo.hr

facebook yt instagram

Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba nalazi se u preko 200 godina starom parku Maksimir. Smještena je gotovo u samom središtu grada i omiljeno je mjesto opuštanja i zabave. Osnovana je davne 1925. godine, a započela je skromno, s tri lisice i dvije šumske sove. Danas broji oko 360 vrsta sa skoro 8000 jedinki sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralješnjaka s gotovo svih kontinenata.

Zagrebački Zoološki vrt pripada skupini tzv. Ivy zooloških vrtova, poznatih zooloških vrtova dugačke povijesti i tradicije koji čuvaju stare građevine i njeguju svoje nasljeđe gradeći most između prošlosti i sadašnjosti. Unutar ovog okvira, naša misija nije samo predstavljanje i izlaganje biljnih i životinjskih vrsta, već i zaštita zaštićenih i ugroženih životinjskih vrsta uz promicanje ideja o zaštiti prirode i životinja te održivog razvoja u svim slojevima društva.

Veliku pozornost posvećujemo i edukacijama koje provodimo za naše posjetitelje kroz specijalizirane programe i događanja vezana uz svijet prirode (biologija vrsta, staništa, itd.). U kojoj su mjeri od strane posjetitelja prepoznate vrijednosti i aktivnosti koje kontinuirano promičemo, govori i činjenica kako je Zoološki vrt jedna od najposjećenijih turističkih lokacija na razini čitave Hrvatske.