Upoznajte Zagreb sa Zagreb Cardom

Zagreb u 3 dana

Dan 1

Vaš boravak u Zagrebu najbolje je započeti razgledom grada i posjetom Muzeju grada Zagreba koji će Vam predstaviti prošlost grada Zagreba od prapovijesti do danas.

Nakon obilaska gradskih znamenitosti iskoristite Vašu Zagreb Card karticu za objed u restoranima u kojima ostvarujete popust.

Dan 2

Zagreb je grad koji obiluje raznovrsnim muzejima. Dan započnite posjetom Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu. Do muzeja ćete lako doći koristeći Vašu Zagreb Card karticu koja uključuje i gradski prijevoz.

U večernjim satima predlažemo vožnju uspinjačom do Gornjeg grada gdje ćete moći uživati u predivnom zalasku sunca i pogledu na grad te ujedno posjetiti i jedan od najinovativnijih europskih muzeja, Muzej prekinutih veza.

Dan 3

U istočnom dijelu grada, nekoliko tramvajskih stanica od glavnog gradskog trga, nalazi se park Maksimir. To prvo javno šetalište u jugoistočnoj Europi otvoreno je 1794. godine. Prošetajte ovom zelenom oazom i posjetite Zoološki vrt u kojem danas obitava oko 360 vrsta sa skoro 8000 jedinki sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralješnjaka s gotovo svih kontinenata.

Nakon posjeta parku, iskoristite Vašu Zagreb Card karticu za kupovinu u trgovinama u kojima ostvarujete popust ili posjetite lokaciju u zagrebačkoj okolici.

Zagreb u 24 sata

Jutro

Vaš boravak u Zagrebu najbolje je započeti razgledom grada. Iskoristite vašu Zagreb Card karticu i posjetite jedan od muzeja na Gornjem gradu. Muzej grada Zagreba predstavit će Vam prošlost grada Zagreba od prapovijesti  do danas, a u Muzeju prekinutih veza, jednom od najinovativnijih europskih muzeja, imat ćete priliku razgledati eksponate iz cijelog svijeta od kojih svaki ima svoju priču o neuspjeloj vezi.

Podne

Iskoristite Vašu Zagreb Card karticu i za objed u jednom od restorana u kojima ostvarujete popust. Ukoliko ste ljubitelj umjetnosti, predlažemo da popodne provedete u jednom od gradskih muzeja. Ljubiteljima suvremene umjetnosti predlažemo posjet Muzeju suvremene umjetnosti koji se nalazi u Novom Zagrebu.  Do muzeja ćete lako doći koristeći vašu Zagreb Card karticu koja uključuje i gradski prijevoz.

Ukoliko preferirate prirodu, predlažemo popodnevnu šetnju gradskim parkom Maksimir i posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu u kojem danas obitava oko 360 vrsta sa skoro 8000 jedinki sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralješnjaka s gotovo svih kontinenata.

Večer

Večernje sate iskoristite za kupovinu suvenira u trgovinama u kojima ostvarujete popust sa Zagreb card karticom.